Massief houten deuren

Robuuste houten deuren

Interieurbouwers maken veel gebruik van massief houten panelen, onder andere voor het vervaardigen van massief houten deuren. Het geeft een robuuste, natuurlijke en solide uitstraling in een woning. Omdat de kwaliteit en hardheid van de verschillende houtsoorten verschilt is het belangrijk om de juiste panelen te kiezen voor een massief houten deur.

De ene houtsoort is veel gemakkelijker te bewerken dan de andere, maar ook de eigenschappen van het hout zijn belangrijk. Houd daarom ook rekening met de werking van het hout.

Massief houten buitendeuren worden veel meer toegepast dan massief houten binnendeuren. Buitendeuren zijn namelijk onderhevig aan verschillende weersomstandigheden. Daarnaast heeft een buitendeur de belangrijke functie om ongenode gasten buiten te houden.

Door de goede kwaliteit van massief houten deuren zijn deze goed te combineren met de verschillende inbraak werende maatregelen. Denk hierbij aan frezen van een driepuntsluiting en het aanbrengen van dievenklauwen of anti-inbraakstrips.

Onderhoud van massief houten deuren

Binnendeuren kunt u aflakken of met olie behandelen. Maar ook een onbehandelde deur kan prima toegepast worden aangezien ze niet blootgesteld worden aan verschillende weersinvloeden.

Door een massief houten binnendeur met olie te behandelen of te lakken wordt de deur wel beter beschermd tegen vuil en vlekken. Een gelakte deur kan bijvoorbeeld gemakkelijk afgenomen worden met een vochtige doek. Wanneer u een deur behandelt met olie zult u dit na verloop van tijd moeten herhalen, afhankelijk van de verkleuring. Als u (te) vaak met olie behandelt zal de deur donkerder worden.

Buitendeuren zijn een ander verhaal, daarvoor geldt maar één advies: "Massief houten deuren voor buitentoepassingen moeten goed behandeld worden!" Door wind, regen, sneeuw en zon krijgt een deur vaak veel te verduren waar de kwaliteit en duurzaamheid onder kunnen lijden.

Als u een deur niet op juiste manier behandelt zorgen deze weersinvloeden ervoor dat de levensduur van het hout beperkt wordt. De behandeling van een massief houten buitendeur moet verschillende keren herhaald worden. Hierbij heeft de boven- en onderkant van de deur extra aandacht nodig. Wanneer u een deur aflakt is het belangrijk deze zijdes een aantal keer extra te lakken. Dit voorkomt het intrekken van vocht in de deur. Hout gaat eerder rotten als het vochtig blijft en het versterkt de werking van het hout. Hierdoor kan een deur gaan klemmen.

Topkwaliteit, lage prijs en maatwerk!

WoodStock is gespecialiseerd in het leveren van eiken, beuken en noten panelen. Via ons bestelsysteem maakt u gemakkelijk een keuze uit de houtsoort, de samenstelling en de afmeting. U krijgt direct een scherpe prijs! Daarnaast leveren we ook tafels, tafelpoten, keukendeurtjes, wandplanken, traptreden en toebehoren.

Wij berekenen geen kosten voor maatwerk, we leveren gewoon altijd maatwerk! U neemt geen onnodige panelen af en u betaalt niet voor zaagafval, alleen voor wat u echt nodig heeft.

Alle houten panelen kunnen wij leveren voorzien van een FSC - keurmerk. Dit betekent dat bospercelen voor de kap worden aangewezen door lokale overheden en dat voor elke gekapte boom een nieuwe boom wordt aangeplant. Onze houten panelen zijn geschikt voor interieur - bouw, meubelbouw of andere toepassingen en kunt u met gerust hart aan uw klanten aanbieden.

Koop een houten paneel voorzien van een FSC - keurmerk, want uw aankoop mag niet ten koste gaan van het milieu. WoodStock zorgt voor een lage prijs zonder dat dit ten koste gaat van het milieu.

Bestellen

Om te bestellen, moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Nog geen inlogcode? U kunt zich hier registreren.

Wij leveren uitsluitend aan bedrijven.

KvK 06063491 - BTW-id NL008415961B01 - IBAN NL12ABNA0565218859 - BIC ABNANL2A - Algemene Voorwaarden
© 2013 - 2023 GMdesign
ontwikkeling softwarevoorjou.nl